Eğitimler

Yanmaz Fonksiyonel Polimer ve Kompozit Malzemelerin Sanayideki Uygulamaları (Teorik)

Eğitmen

Yard. Doç. Dr. Gökhan ÇAYLI

Eğitim Süresi

3 Saat

Eğitim Yeri

ArelPOTKAM

Amacı

Günümüzde insan hayatındaki riski en aza indirmek için bir çok ürün ortaya çıkıyor bunlardan sadece biri olan yanmaz kumaşlar 1964 yılında gerçekleşen araba yarışlarında ki kazalarda yanarak can veren pilotların ölümü ile (Fireball RobertsEddie SachsDave MacDonald) yanmaz kumaşın ortaya çıkmasında etkili oldu. O günden bugüne yanmaz kumaş insan hayatının büyük bir kısmında yerini aldı otomotiv sanayi, gemi sanayi, savunma sanayi, yarış elbisesi sanayi, uçak üretim sanayi, kimya sanayi ve petro kimya sanayi ve daha bir çok sanayi alanında kullanılmaktadır. Kumaşa bu özelliğini kazandıran ise asbest yada diğer adıyla amyant mineralidir daha çok kayaçların arasında uzun lifler halinde doğada bulunan sert minerallere göre daha yumuşak ipliksi bir mineraldir.Yanmaya dayanaklı fonksiyonel özellikli polimer ve kompozit malzemelerin sanayideki kullanım alanları anlatılacaktır.

*Polimer malzemelerin genel özellikleri

*Kompozit malzemelerin genel özellikleri

*Yanmaz Fonksiyonel Polimer ve Kompozit Malzemelerin Sanayideki Uygulamaları

Katılımcı Profili

Üniversiteler

Firmalar

AR-GE Merkezleri

KOSGEB

OSB

Teknoparklar

Belediyeler

Devam Zorunluluğu

Eğitimlere katılım zorunludur

Sınav

Yok

Sertifika / Transcript

Yıl sonunda kapanış etkinliği ile verilecektir

İstanbul Arel Üniversitesi
Tepekent Kampüsü

Türkoba Mahallesi Erguvan Sok.
Villa A3 Tepekent
Büyükçekmece/İstanbul