İSTKA Proje Kapanış Etkinliğimizi Gerçekleştirdik

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve Ocak 2017’de hayata geçirmiş olduğumuz, “Ortak Kullanıma Yönelik, Kompozit Malzemeler Ve Polimer Teknolojileri Ar-Ge Merkezi” konulu projemizi tamamlamış olmanın sevinci içerisindeyiz.

Proje kapsamında kurulmuş olan ve Mayıs 2017 itibariyle YÖK tarafından onaylanarak kurumsal kimliğini kazanan merkezimiz ArelPOTKAM (Polimer Teknolojiler Ve Kompozit Uygulama ve Araştırma Merkezi) ile 2016-2017 faaliyet yılı süresince 127 kuruluş ve 569 katılımcıya ulaştık.

1,6 Milyon TL bütçeli “Karaciğer naklinde safra anastomozu için biyouyumlu ve biyobozunur nanokompozit malzemelerden stent üretimi ve klinik uygulaması” isimli TUBİTAK 1003 projemizi hayata geçirdiğimiz; üniversiteler ve firmalarla beraber çeşitli projeler yürüttüğümüz, firmalara danışmanlık ve test-analiz hizmetlerinin yanı sıra alanlarında uzman 11 akademisyen ve 3 uzman ile birlikte sistematik olarak 19 farklı başlıkta (sertifikalı), sektöre yönelik toplamda 274 saat uygulamalı ve teorik eğitimler de verdiğimiz 2016-2017 faaliyet yılımızı ve ilk İSTKA projemizi 12 Nisan 2018 Perşembe günü yapmış olduğumuz proje kapanış etkinliğimiz ile tamamladık.

Açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İhsan Derman’ın yaptığı proje kapanış etkinliğimiz ve İSTKA Genel Sekreteri Sayın Özgül Özkan Yavuz’un değerli katılımıyla gerçekleşti. Eğitim sertifikalarının da dağıtıldığı proje kapanış toplantısına birçok farklı firma çalışanı ve farklı üniversitelerden akademisyenler de katılım gösterdi.

İSTKA Proje Kapanış Etkinliğimizi Gerçekleştirdik