MMG 3. Ar-Ge & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’ne Katıldık

İstanbul’un küresel rekabet gücünün katma değer odaklı artışına yön vermek için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) destekleriyle gerçekleşen MMG 3. Ar-Ge & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nde sekiz projeden biri olan ArelPOTKAM, yapmış olduğu projeler kapsamında geliştirdiği inovatif ve katma değer yaratacak çalışmaları ile katıldı.

“İnovasyon Lideri İstanbul” sloganıyla İSTKA ile beraber yürüttüğümüz üniversite-üniversite ve üniversite-sanayi işbirlikleri için güzel bir buluşma noktası olan fuarda ArelPOTKAM'a ilgi yoğundu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez, birbirinden inovatif ürünlerin yer aldığı ArelPOKAM standını ziyaret etti. Teknolojik rekabette Türkiye’nin geldiği konumu gözler önüne seren stantta özgün tasarımlarla yara örtücü bant, vücut içerisinde kullanılan doku mühendisliğine yönelik biyomalzeme gibi sağlık teknolojileri alanında yenilikçi yerli medikal ürünler ve teknolojiler sergilendi.

Düzenlenen MMG 3. Ar-Ge & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nde ziyaretçilere, İSTKA tarafından desteklenen ‘’ArelPOTKAM Ortak Kullanıma Yönelik İleri Mühendislik Malzemeleri Geliştirme ve Hızlı Prototipleme Merkezi‘’ projesi kapsamında 13 ay boyunca İstanbul bölgesinde üretim yapan 80 adet firma ve bu firmalarda çalışan 160 Ar-Ge personeline, akademisyenlere ve öğrencilere merkezimiz tarafından düzenlenecek olan eğitimler hakkında ve Ar-Ge altyapısının kullanılması ile proje kültürünün geliştirilmesi konularında bilgilendirildiler.

Ayrıca, firmalar tarafından ArelPOTKAM Ortak Kullanıma Yönelik İleri Mühendislik Malzemeleri Geliştirme ve Hızlı Prototipleme Merkezinde geliştirilen projelerin ve Türkiye geneli benzer projelerin yer alacağı TÜBİTAK destekli proje pazarı etkinliğinde düzenlenen organizasyon da tanıtıldı.

Poligon Mühendislik A.Ş. ve Axolotl Biyosistemler Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. firmalarına düzenlenen zirvedeki yardımlarından ötürü teşekkür ederiz.

MMG 3. Ar-Ge & İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’ne Katıldık