POLİMER 2018 Konferansına Katıldık

9-12 Eylül 2018 tarihleri arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ev sahipliğinde Eskişehir'de düzenlenen Uluslararası Katılımlı VII. Polimer Bilim ve Teknoloji Kongresi'ne Merkez Müdürümüz Dr.Öğr.Üyesi Yeşim Müge ŞAHİN, Malzeme Teknolojileri Uzmanı Erdi BULUŞ ve Kimya Teknolojileri Uzmanı Demet Sezgin MANSUROĞLU 4 sözlü ve 3 poster sunumu ile katılım sağlamışlardır. Düzenlenen kongrede ekibimiz İstanbul Üniversitesi, İstinye Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İTÜ Prof. Dr. Adnan Tekin Malzeme Bilimleri ve Üretim Teknolojileri Uygulama Araştırma Merkezi ve Zwick Roell firmalarının işbirliği ile yapmış oldukları doğal kaynaklardan vücuda uyum sağlıyabilecek kemik ve diş greft dolgu maddelerinin sentezi, çeşitli biyouyumlu polimerler ile elektrospinning yöntemi ile yara örtücü bantların üretimi, reçine bazlı 3 boyutlu yazıcı yardımı ile biyomimetik kulak modeli üretimi ve 3 boyutlu biyoyazıcı ile doku mühendisliğine yönelik doku destek malzemelerinin elde edilmesini üzerine çalışmalarını değerli bilim insanları, araştırmacılar, sanayiciler, öğrenciler ve ilgili firma / kuruluşlara sunmuşlardır. Katılım sağlanan kongrede polimer bilimi ve teknolojisi alanında faaliyet gösteren değerli bilim insanları, araştırmacılar, sanayiciler, öğrenciler ve ilgili firma/kuruluş ile ortak projeler, yeni işfikirleri, bilimsel yayın çalışmaları ve merkez altyapı imkanlarımız ile verebileceğimiz analiz hizmetleri hakkında görüşmeler sağlamışlardır. Bu çalışmaların yapımında değerli katkılarını esirgemeyen İstanbul Üniversitesi 3B Tıbbi ve Endüstriyel Tasarım Laboratuvarı (TET Lab) Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Leyla TÜRKER ŞENER ve çalışma arkadaşlarına, İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilimdalı Dr.Öğr.Üyesi Hakan DARICI ve çalışma ekibine ve çekme testlerinde yardımlarını esirgemeyen Zwick Roell ve Zwick Avrasya firma çalışanı Erdem ÜNVAN ve çalışma ekibine ve İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Veterinerlik Mikrobiyoloji Anabilimdalı Arş.Gör.Dr. Belgi DİREN SIĞIRCI’ya teşekkür ederiz. Bu yıl yedincisi düzenlenen PBT2018, Uluslararası Katılımlı Polimer Bilim ve Teknoloji Kongresi, Polimer Bilimi ve Teknolojisi Derneği öncülüğünde iki yılda bir düzenlenmektedir.  Bir sonraki kongre Malatya ilinde 2020 yılında ev sahipliğinde düzenlenecektir.

POLİMER 2018 Konferansına Katıldık