Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresine (IMASCON 18) Katıldık

23-25 Kasım 2018 tarihlerinde Kocaeli Kartepe Park Otel’de düzenlenen Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi'nde (IMASCON 2018) Merkez ekibimizden Malzeme Teknolojileri Uzmanı Erdi BULUŞ, Biyoteknoloji Uzmanı Deniz ISMIK ve Üretim Mühendisi Bahadır BOZKURT Merkez çalışmalarımızı sözlü sunum ve poster sunumu yaparak kongre katılımcılarına tanıttılar. Düzenlenen kongrede ekibimiz tarafından nanoteknoloji ve toz metalurjisi konularındaki inovatif ve katma değer sağlayacak çalışmalarımız kongre katılımcılarına başarılı bir şekilde sunulurken, kongreye katılım sağlayan farklı disiplinlerden akademisyenler ve uzmanlardan ortak çalışma yapma istekleri de ekibimize iletildi. Düzenlenen kongrede toplamda 5 sözlü sunum ve 2 poster sunumu yapan ekibimiz hem İstanbul Arel Üniversitesini hem de ArelPOTKAM faaliyetlerini başarılı bir şekilde tanıtımını gerçekleştirdiler.

Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi (IMASCON 2018), Kocaeli Üniversitesi Uygulama Oteli Kartepe Park Otel’de düzenlendi. Kongreye 20 farklı ülkeden 500’ün üzerinde katılımcı kayıt yaptırarak katılım sağladı. Açılış töreninde Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ercüment ÇİFTÇİ, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanı Prof. Dr. İbrahim KILIÇASLAN, IMASCON 2018 Başkanı Doç. Dr. Öznur GÖKKAYA, Elvan Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa ARSLAN, Arnavutluk’tan Floora MARKO, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mustafa Rahmi TÜRKER, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan (MARKA) Ali Kerem FIDAN kongrenin ana teması olan Üretimde Yerlileştirme konusundaki sunumlarını gerçekleştirdiler.

TÜBİTAK MAM, MARKA, Kocaeli Büyükşehir, Kartepe, Körfez ve Gölcük Belediyeleri tarafından desteklenen IMASCON 2018, genç araştırmacılara ve öğrencilere öncelik veren Türkiye’deki ilk ve en büyük kongre olarak bu alanda öncülüğü üstlenmiştir.

Kongrede, yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda sanayici, akademisyen ve lisansüstü öğrenci katılım sağlayarak alanlarında güncel araştırmalarını katılımcılara aktarma fırsatını yakaladılar. IMASCON 2018’de, 500’ün üzerindeki başvurudan uluslararası hakem değerlendirmeleri sonrasında kabul edilmiş olan 332 bildiri ve 20 poster sunum gerçekleştirildi.