Siparişe Yönelik AR-GE Çalışması / Üniversite Sanayi İş Birliği

Merkezimiz, sanayi ile yapmış olduğu iş birlikleri kapsamında sanayi-üniversite ilişkisinin karşılıklı gelişmesine büyük önem vermekte bu çalışmaları desteklemektedir. ArelPOTKAM’ın paydaşlarından olan sanayi kuruluşu Alpplas Endüstriyel Yatırımlar A.Ş ile işbirliği neticesinde elektronik kart taşıma sitemlerinde kullanılan ESD özellikli blister malzemesinin, hammaddesi için AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları gerçekleşmiştir. Merkez içerisinde bulunan ekstruder cihazında ESD özellikli blister malzemesinin formülasyonu ArelPOTKAM Polimer Teknolojileri Uzmanı Salih ASKER tarafından hazırlanıp, gerekli yapısal, termal ve elektriksel testleri gerçekleştirilmiştir. ESD bir elektronik cihaza aktarıldığında, yoğun ısı cihazın karmaşık parçalarını eritebilir, buharlaştırabilir veya başka şekilde zarar verebilir. Bu hasar, elektronik aksamların başarısız olmasına neden olabilir. Gerçekleştirilen çalışmalar ve oluşturulan formülasyonlar neticesinde elektronik kart taşıyıcı sistemlerde elektriksel yüklenmenin boşaltılması sağlanarak, oluşabilecek hasarların önüne geçilmesi amaçlanmış olup gerekli ESD aralığına ulaşılmıştır.

ArelPOTKAM ve Alpplas Endüstriyel Yatırımlar A.Ş ortaklığıyla hazırlanan ve sözleşme şartları yerine getirilen proje başarıyla tamamlanmıştır.